Voor welk type bruidsboeket kies je en wat kost een gemiddeld huwelijksboeket van verse bloemen of droogbloemen?

In deze blogpost hielpen we je alvast op weg om de perfecte bruidsjurk voor je huwelijk te scoren en deelden we onze ervaringen over de meest hippe bruidswinkels. Naast de droomjurk zijn er natuurlijk nog een aantal elementen die je bruidslook afmaken en het vinden van het perfecte bruidsboeket is daar eentje van. Als eventbloemist helpen we je graag op weg om het ideale boeket dat het beste bij je past te kiezen, of je nu van verse bloemen of van droogbloemen houdt!

Formaat?

In het trouwlandschap zijn trends van een klein bruidsboeket tot een extravagant bruidsboeket al de revue gepasseerd. Op Pinterest zijn een schat aan voorbeelden te vinden van weelderige bruidsboeketten tot compacte, ronde ruikers. Maar hoe kies je nu het ideale formaat van bruidsboeket dat écht bij je past? Als eventflorist hebben we natuurlijk een voorliefde voor weelderige boeketten want met zo’n prachtige bos bloemen kunnen we onze creativiteit helemaal inzetten én bovendien creëer je waanzinnig mooie huwelijksfoto’s. Naast het picture perfect gehalte van jouw bruidsboeket zijn er nog een aantal factoren die je bij de keuze van het formaat best in acht kan nemen. Zo kan je ook rekening houden met het gewicht en het draaggemak van jouw bruidsboeket. Een groter boeket zal al snel uit een aanzienlijk aantal stelen zijn samengesteld waardoor je het boeket met twee handen dient te dragen en je minder bewegingsvrijheid hebt doorheen de dag. Al kan je natuurlijk ook iemand van je girlssquad vragen om je boeket tussen de belangrijke momenten door voor je te dragen. Naast draaggemak moet je je als bruid natuurlijk ook afvragen voor welke uitstraling je op je huwelijksdag wil gaan. Ga je voor een tikkeltje edgy en mag het boeket dus wel wat meer zijn? Heb je liever een romantische look en houd je het geheel wat compacter? Het kan ook handig zijn om (indien je die mogelijkheid hebt) verschillende formaten van bruidsboeketten voor de spiegel te passen om het geschikte formaat voor jouw bijzondere dag te selecteren.   

 Vrouw met compact modern bruidsboeket in groene en witte tinten met helleborus en tuinrozenVrouw met witte jurk houdt modern bruidsboeket vast met roestkleurige en witte tinten en oranje chrysanten, helleborus en phlox.

Vrouw die groot en modern bruidsboeket vasthoudt met mokka tuinrozen, magnolia, helleborus en jasmina met satijnen beige lint

 

 

Droogbloemen of verse bloemen?

Droogbloemen zijn de afgelopen jaren steeds meer in de kijker komen te staan in het bloemenlandschap. Naast pampas en varens is het tegenwoordig ook mogelijk om in je huwelijksboeket gepreserveerde anjers, rozen of zelfs dahlia’s te laten verwerken die steeds moeilijker van verse bloemen te onderscheiden zijn. Het voordeel van een bruidsboeket gemaakt van droogbloemen? Je kan je boeket nog maanden (zelfs jaren mits de juiste omstandigheden) bewaren én je kan het ruim op tijd bestellen om last-minute stress te vermijden (en om de mooiste poses al even voor de spiegel te oefenen). Het nadeel? Bewerkte droogbloemen zoals gepreserveerde rozen hebben een behoorlijke kostprijs waardoor de prijs van je boeket droogbloemen gemiddeld iets hoger ligt. Bovendien hebben droogbloemen een kleiner volume dan verse bloemen waardoor je bruidsboeket iets compacter zal zijn. Naast een verschil in omvang en prijskaartje kies je ook voor een andere stijl bij droogbloemen. Met een bruidsboeket van verse bloemen kan je alle kanten uit in kleurschakeringen en creëer je een frisse look and feel. Een huwelijksboeket gemaakt van droogbloemen bestaat vaak uit ingetogen kleuren en heeft een meer romantische look.

Vrouw met fijn en elegant compact bruidsboeket in de handen gemaakt van droogbloemen in zachtroze, beige en zandkleurige tinten met eucalyptus, gepreserveerde anjers en een pauwenveer Bruid houdt modern, groot bruidsboeket vast in armen in beige, groene en terracotta tinten met ruscus, pampas en banksia

Vrouw houdt grootlangwerpig bruidsboeket vast met droogbloemen in pasteltinten waaronder oudroze asparagus, beige pampas, mini papavers en mokka gepreserveerde rozen

 

 

 

Kostprijs?

Wat is nu het gemiddeld prijskaartje van een bruidsboeket? Afhankelijk van het gekozen formaat en het materiaal (droogbloemen of verse bloemen) moet je rekenen op een prijskaartje tussen de 95€ en de 175€ bij de professionele bloemist. De prijs van een huwelijksboeket ligt dus aanzienlijk hoger dan van een standaard boeketje bloemen. Hiervoor mag je een uniek boeket verwachten dat met vakmanschap werd gebonden en bestaat uit een grote variatie van kwalitatieve bloemen, afgewerkt met linten. Er gaat dan ook meer materiaal in een bruidsboeket waarbij vaak voor een grotere variatie aan unieke en kwalitatieve bloemen wordt gekozen, en het neemt ook meer tijd in beslag om jouw unieke boeket te ontwerpen. Droogboeketten hebben, gezien de hogere kost aan materialen, een iets hoger prijskaartje waarbij een kwalitatief boeket start aan een gemiddelde prijs van 100- 110€. Deze leukerd kan je na jullie bruiloft nog een mooie plek in huis geven.

 

Wil je graag een uniek bruidsboeket laten maken? Dan kan je gebruik maken van ons A LA CARTE menu waar je kan kiezen voor verse bloemen of je kan ook een droogboeket in je favoriete kleurenpalet scoren.

Modern bruidsboeket in zachtroze en mokka tinten met lysianthus, zalmkleurige anjers en witte tuinrozen, liggend op een witte zuil

 

Laat een opmerking achter

Opgelet, opmerkingen dienen goedgekeurd te worden voor publicatie.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.