• Wie is Annelies?

    Zot van haar lief Wouter en Britse kortharen Sushi & Fitou. Zemstenaar die in Mechelen city is beland. Gemaakt eind jaren 80. Ook zot van verhalen, de natuur en dieren, wandelingen, ondernemen, koffie, schrijven, zelfhulpboeken en bloemen, maar die zag je aankomen. 

  • Waarom Flannel?

    Al sinds haar vijftiende staat ze wekelijks tussen de verse bloemen, en die zalige studentenjob veranderde ongepland haar leven. In een vorig leven runde ze een eigen ontbijtbar in centrum Mechelen. In een volgend leven is ze fulltime astroloog. Maar voor nu houdt ze zich het liefst bezig met bloemen.

Oprechte zorg voor de natuur

De natuur ligt me heel nauw aan het hart en één van de grote uitdagingen en kopbrekers die ik blijf tegenkomen is om succesvol te kunnen ondernemen en toch zo goed mogelijk zorg te dragen voor de wereld rondom.

Stap per stap bekijk ik waar ik als eventflorist kan bijdragen en wat er beter kan. Ik probeer mezelf bij te scholen en te leren van collega bloemisten. Zo kies ik er al voor om zoveel als mogelijk met seizoensbloemen uit de streek te werken, kies ik waar mogelijk voor karton i.p.v. plastic verpakking en is mijn grote doelstelling om een verspillingsvrije bloemist te zijn, dat betekent dus slim inkopen en zoveel als mogelijk op bestelling werken zodat er geen overschot aan bloemen ontstaat die moeten weggegooid worden. Ik probeer zoveel als mogelijk zonder oasis te werken (foam-free) en schaaf mijn technieken hierin bij.

Met deze stappen hoop ik een positieve impact te maken voor onze natuur en mensen zonder zorgen te laten genieten van bloemen.