Yes! Ze zijn hier om te blijven

  Dried flowers pampas tiny orange. Enjoy flowers in a more sustainable way 

 

Wij zijn gek op bloemen, alleen zo spijtig dat ze na enkele dagen tot weken hun schoonheid verliezen en in de vuilbak belanden. 

 

Met de opkomst van droogbloemen en gepreserveerde bloemen kan het anders! Ze zijn iets duurder in aankoop dan verse bloemen, maar zijn bedoeld om maanden mee te gaan, met een beetje liefde en zorg zelfs jaren, en hebben allemaal hetzelfde doel: een gezellig en huiselijk gevoel creëren.

De bloemen die we gebruiken en verkopen zijn gedroogd of gepreserveerd en zijn allemaal echte en natuurlijke bloemen. Gepreserveerde bloemen worden geoogst wanneer ze er op hun mooist uitzien, en ondergaan vervolgens een conserveringsproces. Tijdens dit proces worden hun sappen en water vervangen door vloeistoffen die ervoor zorgen dat de bloemen er natuurlijk blijven uitzien, net vers! Ze behouden hun felle kleuren en flexibiliteit, en hebben geen water of zonlicht nodig terwijl ze hun schoonheid wel behouden. De chemicaliën die tijdens het proces worden gebruikt zijn niet giftig, en dankzij moderne technologie en innovatie zijn de vloeistoffen vaak biologisch afbreekbaar.

 

Gedroogde bloemen worden meestal geoogst wanneer ze er er op hun mooist uitzien en vervolgens met het kopje naar beneden gericht in een donkere droogkamer opgehangen. Op deze manier drogen ze op een natuurlijke manier uit. Na het drogen is het mogelijk om de bloemen te verven, of ze gewoon in hun natuurlijke tint te laten. Gedroogde bloemen zijn biologisch afbreekbaar en een natuurlijk product, daarom zijn we er helemaal gek op.

 

We proberen het gebruik van plastic zoveel mogelijk te beperken en in plaats daarvan papier en karton te gebruiken voor verpakkingen. We vragen onze leveranciers hetzelfde te doen waar mogelijk. Ook het gebruik van bloemenoasis bij installaties proberen we zoveel als mogelijk te vermijden, we werken meestal met kippengaas. We zijn ons ervan bewust dat de bloemenindustrie, ongeacht de inspanningen die we leveren, nog steeds een impact heeft op ons milieu. Met onze collectie bloemen willen we dat je nog steeds kunt genieten van mooie bloemen, maar op een duurzamere manier.

 

Wil je zelf aan de slag? Kijken dan zeker even in onze Bloemenbar, je vindt er een gevarieerd aanbod van bundels en takken. Wij geven om onze planeet en we weten dat jij dat ook doet. 

 

 

cardoon thistle brown. online flower bar to enjoy flowers in a more sustainable way.