Hoe bewaren droogbloemen het langst hun natuurlijke schoonheid?

How to care care of your everlasting flowers?

 

Met een klein beetje liefde kan je maanden, zelfs jaren van droogbloemen genieten. Gedroogde en gepreserveerde bloemen hebben weinig zorg nodig en met een paar eenvoudige tips en trucs komt je al een heel eind.

 

Vermijd rechtstreeks zonlicht

 Kies binnen een plek voor je geliefde bloemen en houd ze weg van direct zonlicht. Zonlicht kan ervoor zorgen dat kleuren sneller vervagen (vooral roze en rode tinten) en de bloemen brozer worden.

 

 Vermijd vochtigheid

 Gedroogde bloemen houden niet van water of vocht. Plaats ze dus beter niet in een vochtige kamer zoals een badkamer. Vocht kan ervoor zorgen dat de bloemen slap worden of zelfs beschimmelen. Oh ja, ze hebben dus écht geen water nodig.

 

Voorzichtig aanraken

Gedroogde bloemen zijn vrij kwetsbaar, dus ga er voorzichtig mee om. Ze houden er niet van om al te vaak aangeraakt te worden, maar ze vinden het heerlijk om bewonderd te worden.

 

 Verwijder stof

 Als je gedroogde bloemen erg stoffig worden na een tijdje, kan je ze voorzichtig schoon te maken met een föhn (zonder warmte en op de laagste snelheid) of voorzichtig met een plumeau. Doe dit niet te vaak, alleen als dat nodig is.

 

 Berg ze veilig op

Als je de bloemen voor langere tijd wil opbergen, zoek dan een donkere en droge ruimte die niet te warm wordt. Vermijd kelders en zolders (knaagdieren durven zich wel is te goed doen aan bloemen). Bewaar de bloemen in een kartonnen doos (geen plastic) en voeg indien mogelijk ceder toe om motten of insecten te vermijden.