De mooiste showrooms van België en Nederland voor het vinden van een moderne bruidsjurk

Op zoek naar de perfecte trouwjurk maar weet je niet helemaal waar te beginnen?

Dan helpen we je graag op weg met een selectie van de meest hippe bruidsboetieks waar het zeker de moeite loont om een pasafspraak te maken. De juiste jurk vinden kan (en we spreken uit ervaring) best overdonderend zijn, zeker als je weet dat je bij de meeste boetieks ten laatste zes maanden voor je huwelijk moet gaan bestellen. En wat is in godsnaam dan weer een trunkshow? Als je fan bent van een specifieke designer of merk krijg je tijdens een trunk show de kans om de volledige collectie te passen en te bekijken, en niet enkel de selectie jurken die de boetiek van dit merk heeft ingekocht. Best news? Meestal krijg je tijdens deze dagen ook nog eens een korting!

Onze persoonlijke ervaring met de samengestelde collecties, service én het bijhorende prijskaartje van onze favoriete bruidswinkels zetten we hier dan ook graag op een rijtje:

 

BELGIË

 

Melody nelson- Namen

Na een korte roadtrip en een blik op Namen komen we toe bij het appartement en tevens de bridal showroom van Melody Nelson mét parking voor de deur. In deze lichtjes verborgen parel vind je noemenswaardige merken terug zoals Rue De Seine, Bon Bridé, A la Robe, Made With Love, Lovers Society en de pareltjes van Annika Maria voor de bruid die nét iets anders wil. Melody Nelson verdient al ettelijke jaren haar strepen als voorloper in de moderne en toegankelijke brideswear en straalt één en al elegantie uit. Op een rustig tempo en met een eerlijke aanpak kan je al jouw favoriete jurken passen en bijpassende accessoires uitkiezen. Graag foto’s of filmpjes en nog even over je droomjurk nadenken? Dat kan! Een aanrader in het trouwjurkenlandschap.  
Jurken starten aan 1600€ en lopen op tot 6000€. De gemiddelde jurk zal je tussen de 2500€ en 3500€ kosten.
Overzicht van het Instagram raster van de bruidsboetiek Melody Nelson
 
The Ivory Club - Antwerpen
Met een Antwerpse cool word je in deze hippe bruidswinkel te midden van stad Antwerpen ontvangen. In een grote privé showroom krijg je alle tijd om de kleinschalige maar zorgvuldig geselecteerde collectie bruidsjurken te bewonderen waarbij je mag denken aan designers zoals Maria Fekih, Bon Bridé, Newhite en Ivie White. The Ivory Club is een echte aanrader voor wie voor een strakke, minimalistische en moderne look gaat. Door hun no nonsense aanpak en kleinschalige collectie vind je er misschien zonder al te veel keuzestress de jurk van je dromen.
Overzicht van het Instagram raster van de bruidsboetiek The Ivory Club
 
Something Something - Zurenborg
Something Something is dan wel een tikkeltje anders dan de gemiddelde bruidsboetiek, toch vonden we deze parel de moeite om te vermelden. In hun showroom in Zurenborg kan je terecht op afspraak om hun collectie preloved trouwjurken te passen. Preloved, want deze jurken hebben een vorige eigenaar en zijn ofwel vintage, eeuwig in de kast blijven hangen, of voor slechts één enkele dag gedragen. Zonde toch? Dankzij deze bruidsshop kan je een prachtig item nieuw leven in te blazen en scoor je punten voor je portomonnee én het milieu. Want wat is er nu leuker dan een designer weddingdress scoren met een betaalbaar prijskaartje? Go Paulien!
Jurken vind je er met een prijskaartje tussen de 100€ en 2000€.
Overzicht van de Instagramfeed van Something Something Preloved, een tweedehands bruidsjurkwinkel
 
Olive en Juno - Leuven
Olive en Juno is een nieuwkomer in het trouwjurkenlandschap en is gelegen aan de Vaartstraat in Leuven. Qua stijl kan je er terecht voor romantische en etherische trouwjurken van designers zoals Willow By, Atelier Blanche, Donatelle Godart en Rembo Styling. Hun doel? Van elke pasbeurt een klein feestje maken, want een trouwjurk uitkiezen vinden ze iets heel bijzonder. Extra bijzonder: bij Olive en Juno heb je ook ineens je hair en make-up artist gevonden!
Prijzen liggen tussen de 1250€ en 4000€.
instagramfeed van olive and juno in leuven
 
Mari fin bridal - Lochristi
Mari Fin bridal wil het online shoppen van trouwjurken meer toegankelijk maken. Wie zijn trouwjurk liefst in eigen woonkamer wil passen kan namelijk een selectie van de jurken naar zich thuis laten opsturen. Met een uniek aanbod van designers en spectaculaire trouwjurken (wij zijn fan!) met een behoorlijk betaalbaar prijskaartje is deze bridal studio één van onze favorieten. Vergeet zeker ook de collectie van civil gowns niet te bekijken als je op zoek bent naar een bruidsjurk die anders is dan anders voor je burgelijke trouw.
Bruidsjurken zijn hier vindbaar vanaf 350€ tot 2000€.
instagramfeed van Mari fin bridalModel met modern bruidsjurk in kant met doorschijnende pofwouwenBruid in moderne korte witte bruidsjurk met sluier en pofmouwen die omhelsd wordt door bruidegom in zwart pak
 
CC Bridal - Mechelen
In de bruisende stad Mechelen ligt CC Bridal op wandelafstand van het station. In een prachtig en vernieuwd winkelpand kan je snuisteren tussen een waanzinnig grote collectie bruidsjurken. Ontwerpers zoals lilian West, Justin Alexander, Maggie Sottero en Bianco Eevento zijn in deze luxueuze boetiek te verkrijgen, en de collecties zijn overwegend romantisch, feëriek en tijdloos. Extra leuk? Na je bezoek kan je de hippe stad Mechelen induiken!
Prijzen variëren van 500€ tot 4000€, gemiddeld zal je hier rond de 2000 a 2500€ aan je trouwjurk spenderen.
instagram feed van CC bridal
 
 

NEDERLAND

Wild at heart - Nijmegen
Feëriek, sprookjesachtig en très très chique. Bij Wild At Heart kom je niet alleen om de perfecte jurk te vinden maar laat je je met plezier onderdompelen in de luxesetting van deze pinterestwaardige boetiek. Wild at Heart staat voor effortless chic, minimalistische elegantie en modern design (met een vleugje romantiek). In deze bridal boutique boek je één van hun paskamers (een kleine balzaal) en krijg je voldoende tijd om al je favoriete jurken uit te testen. De uitgebreide droomcollectie van merken zoals Prea James, Alexandra Grecco, Karen Willis Holmes, Bo & Luca en Luna Bea Bride lokken maken het de daguitstap naar Nijmegen meer dan waard.
Bij Wild at Heart zijn ze ook nog eens het allerliefst. De meiden doen er alles aan om je passessie zo comfortabel mogelijk te maken.
Budget 2000€ – 6500€. Prijzen starten vanaf 2000€, al zal je voor de gemiddelde jurk iets meer betalen.
instagramfeed van wild at heart in Nijmegen
 
Modern Romance - Hilversum
Als je in de auto stapt richting Wild At Heart moet je zeker ook een tussenstop bij Modern Romance in Hilversum maken: een kleinere bridal boutique die zich intussen ontpopte tot één van de grote. In een vernieuwd en stijlvol pand mag je in alle rust tussen de prachtige jurken kijken om daarna één voor één jouw favoriete exemplaren te passen. Mogelijks wordt dit een one-stop-shop want met bijzondere merken zoals Rime Arodaky, Chosen by Kyha, Tara Lauren, Laudae en Hera Couture ga je hier moeilijk zonder trouwjurk buiten.
Prijzen liggen tussen 1750€ en 4900€, waarvan de meeste jurken een prijskaartje van tussen de 2000€ en 3500€ bevatten.
instagramfeed van Modern Romance in HilversumShowroom gevuld met gouden kledingrek vol moderne bruidsjurken en beige ronde zetelSelectie moderne bruidsjurken van merken zoals Made With Love in winkel Modern Romance te Hilversum
 
 

Laat een opmerking achter

Opgelet, opmerkingen dienen goedgekeurd te worden voor publicatie.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.